Communicatie

Communicatie is een belangrijk onderdeel van de begeleiding van een cliënt. Happetize is, buiten de consulten om, de centrale plek voor het communiceren met jouw cliënten. Zo kun je eenvoudig chatten met je cliënten en worden alle adviezen en dagmenu’s automatisch gekoppeld aan de mobiele app van de cliënt.

Vraag een demo aan
Chat

Chatten met je cliënt

Werk en privé gescheiden houden gaat gemakkelijker met de Happetize chatfunctie. In plaats van het gebruik van je privé Whatsapp of e-mailadres houd je contact met je cliënten via Happetize.

In de chat omgeving staan je cliënten geordend op alfabetische volgorde en kun je zoeken op de naam van je cliënt. De chatfunctie kan op verschillende manieren gebruikt worden. Zo kun je even tussendoor wat vragen van je cliënt beantwoorden, extra informatie delen, aantekeningen van vervolgconsulten doorsturen of een tussentijdse check-up doen.

Chat functionaliteit in Happetize
App

Directe koppeling met de mobiele app

Happetize staat niet alleen klaar voor jou als voedingsdeskundige, maar ook voor jouw cliënten. Zo staat jouw Happetize portaal gekoppeld met de mobiele Happetize app van je cliënt. We zorgen ervoor dat de communicatie tussen jou en je cliënt zo direct mogelijk is zodat het beste resultaat bereikt wordt

In de app vindt jouw cliënt de opgestelde dagmenu’s met de bijbehorende recepten. Ook heeft jouw cliënt inzicht in zijn doelen en de adviezen zodat hij of zij hier actief mee aan de slag kan gaan. Tot slot kan de cliënt altijd contact opnemen met jou als voedingsdeskundige via de chatfunctie.

Start vandaag nog met Happetize
Of je nu meer wilt focussen op je cliënten, op een efficiënte manier dagmenu’s wilt maken of al je tools op één plek wilt hebben, Happetize heeft het allemaal!
Vraag een demo aan!