Dagmenu's

Via de portal kun je als voedingsprofessional eenvoudig en snel persoonlijke dagmenu’s maken. De hoeveelheid dagmenu’s die je voor je cliënt maakt, ligt geheel in jouw eigen handen. Je kunt zelf bepalen hoeveel eetmomenten er in het dagmenu van jouw cliënt zitten. Maak een keuze uit ontbijt, lunch, avondeten en verschillende tussendoortjes om het dagmenu vorm te geven.

Vraag een demo aanPortal voedingsschema
Vier keer sneller persoonlijke dagmenu's maken met Happetize
Eigen recepten

Vrijheid met de recepten die jij graag gebruikt

Wanneer er bepaalde maaltijden zijn die je vaak terug laat komen in de dagmenu’s van jouw cliënten, is het mogelijk om deze maaltijd toe te voegen als eigen recept. Wanneer je een nieuw recept toevoegt, geef je het recept een titel en geef je aan hoeveel porties het recept bevat. Vervolgens vul je de ingrediënten en de hoeveelheden in, waarna automatisch de voedingswaarden van het recept berekend worden. Optioneel kun je de bereidingswijze van het recept toevoegen, zodat jouw cliënt precies ziet hoe hij of zij de maaltijd bereidt.

Eigen Recepten
Ingrediënten

Ingrediënten

Om invulling te geven aan een eetmoment, kun je kiezen uit losse ingrediënten of recepten. De losse ingrediënten zijn gebaseerd op de waarden van de NEVO tabel en de portiegrootte voedingsmiddelen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit om de juistheid en kwaliteit van de informatie en waarden te waarborgen.
Portiegrootte

Portiegrootte

Wanneer je gebruik maakt van een recept, is het mogelijk om de portiegrootte van het recept te vergroten of te verkleinen, om zo te voldoen aan de behoeften van de cliënt. Je kunt te allen tijde de voedingswaarden van het eetmoment of het gehele dagmenu inzien en vergelijken met de berekende behoeften van de cliënt.
Happetize Recepten
Happetize recepten

Kant-en-klare recepten toevoegen

Toch liever gebruik maken van bestaande recepten voor het maken van dagmenu’s? Dan kun je de Happetize recepten gebruiken. De Happetize recepten databank bevat verschillende recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoor. Daarbij wordt er rekening gehouden met verschillende voedingsvoorkeuren. Zo zijn er recepten met kip, vlees of vis en zijn er ook vegetarische en vegan recepten beschikbaar. De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden. Er worden iedere maand minimaal 40 nieuwe recepten aan de Happetize recepten databank toegevoegd!

Start vandaag nog met Happetize
Of je nu meer wilt focussen op je cliënten, op een efficiënte manier dagmenu’s wilt maken of al je tools op één plek wilt hebben, Happetize heeft het allemaal!
Vraag een demo aan!